Politika zasebnosti

V Merkur zavarovalnici d.d. spoštujemo vašo zasebnost. Zavedamo se, da je pogoj za pošteno in zakonito poslovanje, zato vaše podatke skrbno varujemo.

S tem obvestilom vas želimo seznaniti, kako skrbimo za varovanje vaših osebnih podatkov. Izvedeli boste, katere osebne podatke zbiramo, zakaj jih potrebujemo, kako z njimi upravljamo ter kakšne so vaše pravice.

To obvestilo velja za vse uporabnike naše spletne strani, ne glede na to, kako dostopate do spletne strani.

Informacije o upravljavcu

Upravljavec je Merkur zavarovalnica d.d. Ljubljana, Dunajska cesta 58, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju tudi: upravljavec ali zavarovalnica), ki je vpisana pri Okrožnem sodišču v Ljubljani dne 18.11.1992, matična št. 5648246, ident. št. za DDV SI 74079778, e-pošta: info@merkur-zav.si.


Informacije o pooblaščeni osebi za varstvo osebnih podatkov

Posamezniki lahko s pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov stopite v stik glede vseh vprašanj, povezanih z obdelavo vaših osebnih podatkov in uresničevanjem vaših pravic na podlagi veljavnih predpisov, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Kontaktni podatki pooblaščenca za varstvo osebnih podatkov:
varstvo.podatkov@merkur-zav.si

Kaj so osebni podatki

Za osebni podatek se šteje katera koli informacija v zvezi z določenim ali določljivim posameznikom. Določen je posameznik, katerega brez težav prepoznamo in ga ločimo od drugih oseb. Določljiv pa je posameznik, čigar identiteto je mogoče določiti z uporabo ene ali več dodatnih informacij kot so EMŠO, IP naslov, telefonska številka, glas, genetski zapis, zdravstvena anamneza, poklic in podobno.

Osebni podatki, ki jih zbiramo

Vse osebne podatke zbiramo le na podlagi vaše privolitve, ki jo lahko kadarkoli prekličete. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov pred preklicem.

Sprašujemo vas le po osebnih podatkih, ki jih potrebujemo za vašo registracijo v uporabniški profil ali za komunikacijo prek našega kontaktnega obrazca ter po podatkih, ki so nujni za pripravo analize vašega finančnega stanja in izračuna ocene vašega finančnega zdravja. V kolikor podatek ni obvezen, je kot tak tudi označen.

Zbiramo naslednje osebne podatke:
1. osebno ime,
2. vaš elektronski naslov,
3. vašo telefonsko številko,
4. uporabniško ime vašega družbenega profila (velja le v primeru, če za registracijo uporabite vaš družbeni profil),
5. spol,
6. starost,
7. zakonski stan,
8. podatek o število otrok,
9. starost otrok,
10. ime otrok (podatek ni obvezen, izpolnite le v primeru, če želite, da je zaradi preglednosti podatek viden na končni analizi),
11. število let delovne dobe,
12. delovno mesto (podatek ni obvezen, izpolnite le v primeru, če želite, da je zaradi preglednosti podatek viden na končni analizi),
13. višino povprečne mesečne neto plače,
14. višino honorarjev ali drugih nagrad na letni ravni,
15. drugi dohodki na letni ravni (dividende, kapitalski dobiček, podjemne pogodbe in podobno)
16. višino dohodkov samostojnega podjetnika na letni ravni,
17. višino mesečnega dohodka od oddaje nepremičnin,
18. okvirno višino vaših prihrankov,
19. višino izdatkov, ki so povezani s kreditom za nepremičnino,
20. višino izdatkov za vzdrževanje nepremičnine,
21. višino mesečne najemnine,
22. višino izdatkov, ki so povezani s kreditom za vozila ali plovila,
23. višino mesečnega obroka drugih dolgov,
24. višino mesečnih izdatkov za gospodinjstvo,
25. višino mesečnih izdatkov za nakup hrane in pijače,
26. višino mesečnih izdatkov za nakup oblačil in obutve,
27. višino mesečnih izdatkov za prevoz,
28. višino mesečnih izdatkov za zdravje,
29. višino mesečnih izdatkov za osebne potrebe,
30. višino mesečnih izdatkov za dopust in rekreacijo,
31. višino mesečnih izdatkov za zavarovanja,
32. višino mesečnih izdatkov za dobrodelnost,
33. višino privarčevanih sredstev za pokojninsko rezervo ter ostalih naložb za pokojnino,
34. višino naložb, namenjenih za zdravje v pokoju,
35. višino privarčevanih sredstev za izobraževanje otrok,
36. višino mesečnih izdatkov za vzdrževanje otrok,
37. višino sredstev, namenjenih za zaščito družine,
38. višino naložb za zaščito pred trajnimi poškodbami in težjimi boleznimi,
39. vaše odgovore, na naša vprašanja za potrebe analize,
40. podatke, pridobljene na podlagi finančne analize,
41. podatke, ki jih pridobimo s pomočjo tehnologije piškotkov. Več informacij najdete tukaj.

Namen zbiranja podatkov

Merkur zavarovalnica d.d. zbira in obdeluje vaše osebne podatke v skladu z zahtevami Splošne uredbe EU o varstvu podatkov (Splošna uredba o varstvu podatkov, UL EU, L 119, 4.5.2016, str. 1-88) in veljavno zakonodajo Republike Slovenije.

Pravna podlaga za zbiranje osebnih podatkov je privolitev, ki jo lahko kadarkoli umaknete. V obdelavo vaših podatkov privolite, ko se z imenom, priimkom, elektronsko pošto, telefonom in izbranim geslom registrirate na spletni strani https://eeezyfinance.si/ ali ko vnašate podatke v vprašalnik za pripravo ocene finančnega zdravja oziroma z vnosom podatkov v naš kontaktni obrazec.

Vaše osebne podatke zbiramo v najmanjšem možnem obsegu in le za spodaj navedene namene. Za vsako nadaljnjo obdelavo podatkov, ki ni združljiva s tukaj navedenimi nameni, vas bomo prosili za dodatno privolitev.

1. Vaše osebno ime ter elektronski naslov potrebujemo, ker se je potrebno zaradi enostavnejšega in večkratnega dostopa do ocene finančnega zdravja pred začetkom reševanja vprašalnika registrirati. Elektronski naslov uporabljamo tudi zato, da vam lahko pošljemo celotno finančno poročilo vaše ocene finančnega zdravja ali da vam na ta naslov odgovorimo na vprašanje, ki ga na nas naslovite prek našega spletnega obrazca. Preko elektronskega naslova vas tudi občasno obveščamo z vsebino, povezano s spletnim mestom ter aktualnimi ponudbami, novostmi in dogodki.

2. Za vašo telefonsko številko vas prosimo, da vas naši strokovnjaki lahko kontaktirajo v zvezi z rezultati vaše ocene finančnega zdravja ter svetovanjem o nadaljnjih korakih.

3. Podatki o vašem družbenem profilu se obdelujejo le v primeru, da se odločite prijaviti prek Twitter, Facebook ali Google prijave.

4. Ostale podatke, ki nam jih zaupate med izpolnjevanjem vprašalnika, potrebujemo za oceno finančnega zdravja. Ti podatki se obdelujejo izključno za pripravo ocene vašega finančnega zdravja in jih obravnavamo kot zaupne podatke.

Razkrivanje podatkov tretjim osebam

Vaše osebne podatke obdeluje Merkur zavarovalnica, d.d.

V našem imenu in izključno po naših navodilih, ima dostop do vaših podatkov tudi naš pogodbeni izvajalec, ki nam nudi informacijsko podporo in je pogodbeno zavezan na najmanj isti stopnji varovanja vaših podatkov kot Merkur zavarovalnica, d.d.

Prijava na našo storitev je mogoča tudi prek registracije z vašim družbenim profilom (Facebook, Twitter ali Google prijava). Ker lahko ta spletna mesta drugače shranjujejo vaše podatke, vam priporočamo, da preverite njihove nastavitve zasebnosti, saj naša pravila o zasebnosti zanje ne veljajo.

Drugim tretjim osebam (tako pravnim kot fizičnim osebam) vaših podatkom brez vaše privolitve ne posredujemo ali kako drugače razkrivamo, razen, če od nas tako zahteva veljavna zakonodaja ali je to potrebno za izvedbo pravnih postopkov.

Varnost in shranjevanje podatkov

Merkur zavarovalnica, d.d. v aplikaciji eeezy finance uporablja najbolj varen standard šifriranja prenosa podatkov za zaščito vaših podatkov. Šifriranje SHA-256 in 128-bitna tehnologija Secure Socket Layer (SSL) tipa TLS 1.2 ohranjajo vaše podatke izjemno zasebne in varne.

Vsi naši strokovnjaki so seznanjeni z zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov in se na to temo tudi redno izobražujejo.

Vaši podatki se varno shranjujejo pri pogodbenem ponudniku storitev v oblaku, na strežniku v Republiki Sloveniji.

Čas hrambe

Vaš uporabniški račun je aktiven 1 leto. Podatke hranimo ves čas, ko je vaš račun aktiven in še eno leto po deaktivaciji uporabniškega računa. Po tem času vse vaše osebne podatke trajno izbrišemo, blokiramo, uničimo ali anonimiziramo tako, da podatkov ni več mogoče povezati s posameznikom.
V kolikor po tem času podatke potrebujete za uveljavljanje pravnih zahtevkov, vas prosimo, da nam to sporočite.

Otroci

Naše storitve niso namenjene osebam, mlajšim od 16. leta starosti. V kolikor bomo ugotovili, da obdelujemo podatke oseb, mlajših od 16 let, jih bomo izbrisali v najkrajšem možnem času.

Vaše pravice

Kadarkoli lahko od nas zahtevate informacijo o tem, ali obdelujemo vaše osebne podatke. Na vašo zahtevo vam bomo posredovali vaše osebne podatke v strukturirani in splošno berljivi obliki, hkrati z informacijami o obdelavi vaših podatkov. Hiter vpogled v vaše osebne podatke vam je na voljo v vašem profilu.

V kolikor obdelujemo osebne podatke, ki niso popolni ali točni, vas prosimo, da nas o tem obvestite, da jih bomo popravili ali dopolnili. Podatke o osebnem imenu, elektronskem naslovu ter telefonsko številko lahko popravite sami v vašem profilu. Na vašo zahtevo lahko omejimo obdelavo vaših podatkov, dokler ti ne bodo posodobljeni (popravljeni ali dopolnjeni).

Pravico imate, da vašo privolitev za obdelavo osebnih podatkov kadarkoli in brez dodatnih stroškov prekličete. Vaše podatke bomo izbrisali v najkrajšem možnem času, razen v primeru, če smo jih dolžni hraniti zaradi zahtev veljavne zakonodaje ali če za obdelavo obstaja druga pravna podlaga. Vsekakor vas bomo o izbrisu obvestili.

V kolikor menite, da vaše podatke obdelujemo nezakonito, imate pravico kadarkoli zahtevati izbris takšnih podatkov ali pa zahtevati omejitev obdelave.

Če imate dodatna vprašanja ali pritožbe, ki se nanašajo na obdelavo vaših osebnih podatkov, nas lahko kontaktirate na varstvo.podatkov@merkur-zav.si.

Prav tako imate pravico, da, v kolikor menite, da vaše podatke obdelujemo nezakonito, vložite pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije oziroma pri nadzornem organu v državi članici EU, kjer imate stalno ali začasno prebivališče oziroma kjer je vaš kraj dela ali kjer je po vašem mnenju prišlo do kršitve.

Posodobitve

Politiko zasebnosti lahko kadar koli dopolnimo ali spremenimo, ko menimo, da je to potrebno. Datum zadnje spremembe je objavljen na koncu tega obvestila.

Datum zadnje posodobitve: november 2018